PLANERAD 2020

Daloms Tenderly Tindra


HD C, ED 0, Ögon UA (Sept 2019)

Prcd-pra och Pompes fri genom arv

patella fri, DM fri.


Planerad parat hösten 2020, vi har hittat en hane med en bra höft status bak och en hälsa där vi, som vi kan se, inte dubblar dom risker vi vet om. Han har ett psyke som vi tycker om.  En kombination som vi ser fram emot.

Kullen blir Prcd-Pra och Pompes fri genom arv

Båda förälder är kollat på ögonen UA

ED index hamnar på 103

HD index på 106


Tindra är en kelgris som inte tycker stora stressiga utställningslokaler är särskilt skojiga men som anpassar sig nytt rätt så snabbt. Hon är en mjuk god glad tjej.


Tindra har en kull innan, där 3 avkommor kollat höfterna, 2 med a och 1 med B

D 29/5 och 30/5 är Hedda och Millton blivit parat, runt d 1/8 väntas valpar.


Working Flames Heavenly Hedda, SE45998/2018. Patella och ögon UA med, 32 cm

Tväråstugans Millton, SE17984/2018. Patella och ögon UA, 38 cm

Charmiga Millton, som är omöjlig att inte bli kär i är utställd flera gånger med riktig fina resultat, excellent, CK och ett Cert. En härlig maskulin kille, hund med stort H.

Hedda är bara utställd en gång på en inofficiell utställning med riktig fin kritik, hon är så kärleksfull den tjejen, smart som bara den.


Mittelspitz har oförtjänat fått ett stämpel att dom är lite mycket, dom flesta som kommer hit frågar vilken ras Hedda är. "Men inte kan detta vara en mittel, dom är ju så hetsiga!"

Nej då har man tyvärr mött mittlar som änten är avlat fel eller uppfostrat fel.

Väldigt synd då denna tyska gårdshund är så lik den finska lapphund, i ett mera handy paket och utan vallning.

En otrolig klok hund som är lika nöjd om den går en kort eller lång promenad, härdig och uthållig (finns mittlar som är med i skidspåret och till o med springer bredvid hundspann), vakt (det är den gjort för), knähund när man har tid med det.

Som alla andra hundar mår mitteln bra av uppgifter, men hjärngympa kan vara så enkelt att som Hedda gör att stänga lådan med sopor, eller skåpsluckan in till hundmaten.

En liten hund ska som en större hund ha tydlighet och rutiner, det går inte att sitta på knä o gulla medan man säger åt hunden att den inte får göra si o så. Inga hundar mår bra av otydlighet, dom blir i tvivel om vem som ska vara den som bestämmer.

Jan var väldig avig mot att få en liten hund men säger ofta att han inte fattar hur han kunde vara det efter vi fick Hedda, maken till klokare omgänglig hund får man leta länge efter.
OM DU ÄR INTRESSERAD AV ATT STÅ PÅ INTRESSELISTA TILL NÅGON AV VÅRA KOMMANDE KULLAR,

KONTAKTA OSS GÄRNA, BERÄTTA LITE OM ER SJÄLV SAMT VAD DU/NI HAR ATT ERBJUDA EN VALP! :-)